klub program PROSINEC

 

NA KLUBOVÉ PROGRAMY JE NUTNÁ REZERVACE

 
 

Úterý 2.12. od 18:00h - Tvůrčí večery s barvami aneb objevování výtvarného světa

Přijďte relaxovat  malováním a kreslením :-)

Večery jsou určeny nejen pro ty, kteří už malují, ale i pro úplné začátečníky.  Pracovat  budeme různými  výtvarnými  technikami, podle toho, co je komu blízké a to buď na společné téma, anebo individuálně. V rámci tvůrčích večerů nabízíme také možnost přípravy na talentové zkoušky.

Tvůrčí večery povede Máša Běhalová / vystudovala grafiku, potom konzervatoř a stala se z ní malující herečka, která vystupovala například s Jaroslavem Duškem/.

 

Čtvrtek 4.12. od 16:00h - KLUB SENIORŮ

 

Čtvrtek 4.11. od 17:00h -  Cestopisná přednáška Jany Šebestové 

  
 

Gruzie- Racha a Svanetie- Jihozápadní Kavkaz

Gruzie, země pod Kavkazem, kde má hlavní slovo tradice, hrdost, pohostinnost a čest. Země stvořená pro milovníky hor, historie, vína, nadšené botaniky a ráj pro horolezce. Obrázky z přechodu třítisicových hřebenů v Racha a Svanetii s úchvatnými výhledy na zasněžené vrcholy hlavního kavkazského masívu.

Jana Šebestová, cestovatelka nezávislého expedičního založení. Téměř rok cestovala v Bolivii a Chile, kde mj. pracovala jako průvodkyně v místní cestovní agentuře v San Pedro de Atacama v severním Chile. Jako průvodkyně působila krátce  také v Peru.

Vstup volný

 

Sobota 13.12. od 9:00h - Kurz vaření zdravého rozumu -

 Vánoční cukroví bez cukru po kterém se jen zapráší

www.pohodlnejsizivot.cz

Pod výrazem zdravá výživa se v současnosti skrývá tisíce pouček a rad plus nepřeberné množství návodů jak na to. Dost často se jedná o poněkud si odporující informace, které však mají jedno společné. Vždy se dočteme, že autory propagovaná strava je ta zdravá. A to nemluvím o dietách, což je téma ve vztahu ke zdraví samo o sobě. Je běžné setkávat se na poli výživy s polopravdami, ale i se lhaním. Také se bohužel se za zdravou stravu považují prokazatelně škodlivé potraviny, jako je třeba cukr a potraviny obsahující chemické látky viz televizní reklamy na zdravé svačinky pro děti. /O zdraví a biopotravinách slyšíme neustále, ale málokdo třeba ví, že označení bio získávají i výrobky, jejichž jediná složka z mnoha je prokazatelně bio./ Lidí s civilizačními chorobami neustále přibývá a nevyhýbají se ani těm nejmenším.

Vaření zdravého rozumu je výsledkem mé několikaleté cesty po krajinách jídla a jeho úpravy. Ony ty skutečně dobré a zdravé věci jsou většinou jednoduché. Proto výraz zdravý rozum. Ráda bych se v sobotních workshopech snažila předat co nejjednodušší informace o tom, jak jednoduše a chutně změnit jídelníček, co jíst v kterém období. Čemu se opravdu vyhnout a jak nahradit nezdravé zdravým tak, abychom si na tom pochutnali nejen my, ale i všichni členové rodiny.

Používat budeme převážně to, co znaly naše prababičky - klasickou českou zeleninu, ovoce, luštěniny, obiloviny. Většinou vše, co bychom našli běžně na tržištích před 150 lety. Potraviny, které nejsou drahé, jejich úprava není ani složitá.

Lektor: Irena Oppitzová